Viharos széllökésekre figyelmeztetnek két megyében

2020. március. 04 10:07

Napközben két megyében még erős, viharos széllökésekkel telik a nap, késő délutánra azonban mindenhol csillapodik a szél. Legközelebb a hétvégén számíthatunk viharos lökésekre.

Szerdán napközben a Dunántúli középhegységben, a Balaton térségében, illetve északkeleten (Bodrogköz, Zempléni-hegység) 70 km/óra körüli széllökések előfordulhatnak. Késő délutánra a Dunántúlon, majd estétől északkeleten is veszít erejéből a szél. Az előttünk álló éjszaka foltokban köd képződhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki viharos erősségű széllökések veszélye miatt szerdára vonatkozóan Borsod-Abaúj-Zemplén megye Cigándi, Sárospataki, Sátoraljaújhelyi és Tokaji járásaira. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes Borsod-Abaúj-Zemplén megye többi részén, illetve Veszprém megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.