A legmagasabb szintre lép a forróság, figyelmeztetés érvényes

2023. július. 15 12:01

Vasárnap a hőség fokozódására kell számítani, az ország nagy részén már másodfokú, Csongrád-Csanád megyében pedig harmadfokú figyelmeztetés lépett érvénybe.

Szombaton a napi középhőmérséklet az Alföld déli és középső területein, valamint a Dunántúl nagyobb részén meghaladhatja a 25 fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra magas középhőmérséklet miatt Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Veszprém, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés, ekkor az északkeleti megyék kivételével már 27 fok fölött, sőt a délkeleti, valamint az északnyugati tájakon 29 fok közelében várható a napi középhőmérséklet értéke. Vasárnap Csongrád-Csanád megyében harmadfokú; Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés  megyében másodfokú; Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a hőség miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sem kell fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés, ezért a déli órákban a szabadban érdemes fényvédő krémet használni.

A légnyomás nem változik.