Rossz látási viszonyokra és ónos eső veszélyére figyelmeztetnek

2023. december. 11 11:41

Kezdetben északkeleten, majd a délnyugati vármegyékben kell sűrű ködre számítani. Az Északi-középhegységben ónos szitálás is kialakulhat.

Hétfőn napközben az Északi-középhegység térségének kivételével mindenütt feloszlik a köd. Északkeleten ugyanakkor tartósan korlátozottak maradhatnak a látási viszonyok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső és sűrű köd veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a hétfői napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Keddre virradó éjszaka délen, délnyugaton ismét nagyobb területen képződhet tartós, sűrű köd, mely kedden napközben csak lassan, fokozatosan zsugorodik, emelkedik meg, így egyes körzetekben akár egész nap meg is maradhat. Tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes kedden Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyében. A ködös területeken szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Az esti, éjszakai órákban az Északi-középhegység térségében (ahol hétfőn egész nap fagypont körül marad a hőmérséklet) ismét előfordulhat átmeneti ónos eső (1 milliméter alatti mennyiségben). Kedden késő este Borsod-Abaúj-Zemplén megye térségében alakulhat ki még ónos csapadék, mielőtt megenyhül az idő, emiatt ott elsőfokú figyelmeztetés érvényes ónos eső veszélye miatt. 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Csűrötökön érkezik a következő ciklon. Addig frontmentes időre van kilátás.

A légnyomás csökken.