Hétfőn újabb hófúvás, ónos eső várható

2018. március. 18 11:30

Az elmúlt 24 órában az időjárás rendkívül változékony és veszélyes arcát mutatta a Kárpát-medencében. Hétfőn is számíthatunk havazásra, ónos esőre, de már közel sem akkora méretekben, mint idáig.

Vasárnap délután északkeleten a viharos széllökések a legtöbb helyen megszűnnek, de a Bodrogközben akár az esti órákig lehetnek 70 km/óra körüli széllökések. Emiatt erős hófúvás ezen a területen várható a legtovább.

Gyenge-közepes hófúvás azonban északkeleten több helyen, illetve néhol a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhat vasárnap és hétfőn is.

Várhatóan az éjféli óráktól dél felől ismét előfordulhat kisebb havazás (lepel-5 centiméter).

Vasárnap a Tiszántúl keleti részén (elsősorban Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben), majd a hétfőre virradó éjszaka érkező újabb csapadékhullából főként Békés megyében van esély ónos esőre.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.